Home Kulturni centar u Vašem domu Zora Kamber – virtuelna izložba

Zora Kamber – virtuelna izložba

by admin

U virtuelnoj galeriji pogledajte izložbu slikarke Zore Kamber iz Bele Crkve, Srbije, velikog prijatelja Kosovske Mitrivice, redovne učesnice likovne kolonije “Mladen Popović” u okviru Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije. Zahvaljujemo joj se na izuzetnoj saradnji i podršci u vreme pandemije korina virusa.

Zora Kamber , rodjena u Beloj Crkvi 1950 godine , pravni fakultet završila u Beogradu. Ikono slikarstvom i slikarstvom se bavi 35 godina. Imala je 9 samostalnih izložbi, u Beogradu, Zemunu ,  Beloj Crkvi , Minhenu 1993,  Torontu 1999. Kolektivnih izložbi preko 40 . Učesnik je više kolonija. Član je LUCA I udruženja likovnih stvaralaca u Beloj Crkvi. Živi i radi u Beogradu i Beloj Crkvi.

Zora Kamber je u svojoj karijeri  posebnu paznju poklonila  izradu ikona koje po svojoj formi lice  na ruske putne ikone, pa se za njih moze reci da same putuju i danas ih ima sirom sveta. Zoru Kamber ne odredjuje samo slikarstvo, vec i muzika. Prepoznatljiva je po odlicnom izvodjenju ruskih pesama uz gitaru, koja joj redovno pravi drustvo u ateljeu i na kolonijama. 

You may also like

Leave a Comment