Home Митровачки фестивал културе Завршни концерт културно уметничких друштавa

Завршни концерт културно уметничких друштавa

by admin

Синоћ је у Косовској Митровици одржан завршни концерт културно уметничких друштава, учесника овогодишњег Митровачког фестивала културе.

Друге фестивалске вечери своје кореографије је извело шест културно уметничких друштава, покрајински професионални ансамбл “Венац” и певачка група “Рашанке” са гостима. Митровачка публика је показала колико волимо и негујемо фолклор и наше културно наслеђе и аплаузом поздравила сваки наступ и кореографију.

По две кореографије су извели гости из Никшића и Београда, Културно уметничка друштва “Захумље” и “Димитрије Котуровић”, а по једну ансамбл”Венац”, КУД”Крива река-Боривојце”, КУД”Копаоник” Лепосавић, КУД”Звечан” из Звечана и КУД”Косовски божур”” из Косовске Митровице.

Вече је отворила певачка група”Рашанке” са гостима Бошком Миловановићем професором Учитељског факултета и Исидором Некић студенткињом завршне године факултета уметности.

Уочи Видовдана бројне манифестације, па тако и ова, показују колико су српско културно наслеђе и фолклор важни за очување идентитета нашег народа, а културни догађаји широм Космета ових дана сведоче о томе.

У оквиру 28. Митровачког фестивала културе у протеклој недељи митровчани су били домаћини сликарима, песницима и фолклорним ансамблима из целе Србије и Црне Горе. Додељене су захвалнице свим учесницима, а вечерас је награда за најупечатљивији наступ по одлуци жирија у саставу Ђорђе Лакушић, Давид Парлић и Мишко Ађанчић, припала КУД-у “Захумље” из Никшића.

Пехар и прелазну фестивалску заставу награђеном културно уметничком друштву уручио је у име Организационог одбора фестивала, организатора и покровитеља в.д.директора Културног центра “Драгица Жарковић” Милан Михајловић.

Подсећамо организатор овогодишњег 28.Митровачког фестивала културе је Културни центар”Драгица Жарковић” а покровитељ Привремени орган општине Косовска Митровица.

Извор: Радио Митровица север

Слични садржај