Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2016 Završni koncert 22. SABORA

Završni koncert 22. SABORA

by admin

Sinoc je odrzan zavrsni koncert 22. Sabora kulturnog stvaralastva Srbije na platou kod Tehnicke skole u Kosovskoj Mitrovici. Mitrovackoj publici su se predsatavili Aleksandar Kocovic, muzicar iz Kosovske Mitrovice koji je otvorio ovo vece, zatim su na scenu izasli Trokadero bend iz Kraljeva, da bi na kraju izasli Milan Simic, Snezana Kockar, Marina Radosavljevic I Petar Mitic. Pred mnogobrojnom publikom istaknuti pevaci  zabavljali su Mitrovcane hitovima zabavne I narodne muzike. Grupa mladih koja je posetila zavrsni koncert najvece kulturne manifestacije na prostoru Kosova I Metohije, istakla je da su se odlicno zabavili, ali I naveli da 22. Sabor kulturnog stvaralastva Srbije ima primarnu I znacajnu ulogu u ocuvanju kulturnog identiteta na prostoru Kosova I Metohije.

Nasoj ekipi se, nakon zavrsetka koncerta, obratio Milan Simic-pevac  koji je rodom iz Kosovske Mitrovice I istakao da  uvek ima tremu kada nastupa pred svojim narodom jer oseca odredjenu dozu odgovornosti I uvek pokusava da se oduzi svojim zemljacima.

Snezana Kockar je istakla da je prvi put u Kosovskoj Mitrovici I da se sjajno zabavila pevajuci mitrovackoj publici, zahvalila se Kulturnom centru Dragica Zarkovic na pozivu I dodala da ce se uvek rado odazvati narednim pozivima.

Marina Radosavljevic je istakla da nije prvi put u Kosovskoj Mitrovici, da cesto posecuje nas grad, ali I dodala da joj je drago sto je nastupala u Kosovskoj Mitrovici uoci velikog praznika Vidovdana.

Koncert su zavrsili pesmom “Vidovdan”, a ogromna publika je pevala zajedno sa njima.

 

[flickr_set id=”72157670005690576″]

 

 

Слични садржај