Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2015 Završen 21. SABOR

Takmičarskim koncertom i defileom zavrsen je 21.Sabor kulturnog stvaralastva Srbije koji je organizovao Kulturni centar Dragica Zarkovic pod pokroviteljstvom Opstine Kosovska Mitrovica .

Odlicnim nastupom sedam gostujucih i dva domaca ansambla folklorasi su odusevili publiku kojoj su se predstavili i pesnici, cime su zavrseni i pesnicki susreti Aca Despotovic. Prezadovoljna publika aplauzima je ispratila sve tacke,a nakon toga u sali Radnickog doma u Zvecanu proglaseni su pobednici i dodeljena priznanja, nakon cega je do kasno u noc trajala zabava i nezaboravno druzenje.

Svi ucesnici, njih oko 250, su prezadovoljni napustili Kosovsku Mitrovicu sa zeljom da opet dodju na 22.Sabor. Svi programski sadrzaji bili su na vrhunskom nivou, a jedan od njih je i promocija zbornika i knjizevno vece koje ce po oceni ucesnika ostati zapamceno kao jedno od najlepsih u poslednjih nekoliko godina . Odlicna organizacija Kulturnog centra jos jednom je potvrdila veliko iskustvo, sposobnost i umece zaposlenih da organizuju najvece kulturne programe i manifestacije. Velika zahvalnost pripada Privremenom organu koji je pomogao da se ovaj Sabor uspesno odrzi.

 

NAGRADE SU OSVOJILI :

– NAGRADA ZA IZVORNO PEVANJE KUD “HERCEGOVINA”- PETROVO POLJE
– NAGRADA ZA NAJBOLJE IZVODJENJE MLADOG ANSAMBLA KUD “OHRIDJANKA” – OHRID
– NAGRADA ZA NAJBOLJU NOSNJU KUD “LAZARICA” – KRUSEVAC
– NAGRADA ZA NAJBOLJU KOREOGRAFIJU KUD “ABRASEVIC” – CACAK
– NAGRADA ZA SCENSKI NASTUP KUD “DJURDJEVDANSKO KOLO” – PODGORICA
– NAGRADA ZA IZVORNOST U KOREOGRAFIJI KUD “RADOST” -VOZDOVAC
– NAJLEPSA DEVOJKA SABORA – DEVOJKA IZ KUD-a “ABRASEVIC” -CACAK
– SVEUKUPNI POBEDNIK 21. SABORA KUD “ZELENICAR” – KRALJEVO

 

[flickr_set id=”72157654930242526″]

Слични садржај