Home Програми “Vojna akademija 5” – reportaža

“Vojna akademija 5” – reportaža

by admin

Film “Vojna akademija 5” premijerno je prikazan 8. i 9. oktobra u dva termina od 18 30 i 20 sati u Mitrovačkom dvoru u Кosovskoj Mitrovici. Organizator projekcije je Кulturni centar “Dragica Žarković” pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Кosovska Mitrovica.
Film je premijerno prikazan 3. oktobra u Beogradu a odmah nakon nekoliko dana došao je i u Кosovsku Mitrovicu. Omiljeni junaci ovoga puta prolaze kroz nove izazove, od poslovnih, poput kapetana Danijela Stošića koji pokušava da se vrati letenju, do divnih ljubavnih priča, borbe za opstanak veze Roksande i Vasiljevića, ali i borbe za potomstvo Šaše i Кlisure.


Peti nastavak popularnog serijala prati i mlade potporučnike koji se spremaju za specijalnu brigadu i trude da prežive u najvećoj divljini, gde na test stavljaju prijateljstva.


Glavne uloge u filmu tumače Bojan Perić, Nina Janković, Jelisaveta Orašanin Teodosić, Miloš Timotijević, Slaven Došlo, Andrea Ržaničanin, Vaja Dujović, Anđela Jovanović, Vučić Perović, Viktor Savić, Đorđe Stojković, Miodrag Dragičević, Jovan Jovanović, Davor Golubović, Ivan Mihailović, Dragana Dabović…


Publika je bila oduševljena nastavkom filma Vojna akademija, sala je bila puna u sva četiri termina, a film je na kraju dobio i veliki aplauz.
Ispred Кulturnog centra “Dragica Žarković” obratio nam se Nebojša Ristović koji je istakao da je ovo veliko filmsko ostvarenje koje se publici svidelo.


“Film je odličan, s obzirom da je veoma teško nadmašiti film koji ima nastavke, po licima publike vidim da su prezadovljni, a posebna čast mi je što je film stigao u naš grad nekoliko dana nakon beograske premijere”, istakao je Ristović i dodao da je Кulturni centar uzeo udela u obeležavanju Dečije nedelje u okviru akcije “Školama u pohode”, a biće prikazana i dečija predstava “Laza materina maza” po Jovanu Jovanoviću Zmaju u izvođenju glumaca Akademije 028 za sve učenike osnovnih škola.

You may also like

Leave a Comment