Home ПрограмиДрамски Upoznaj moga tatu – reportaža [foto]

Upoznaj moga tatu – reportaža [foto]

by admin

U organizaciji Kulturnog centra “Dragica Žarković” odigrana je pozorišna predstava-komedija Upoznaj mog tatu. Predstava je napeta i dinamična komedija zabune koja se bavi mehanizmom opsesivnog laganja. Junaci ove priče, svako na svoj način, odbijaju da se suoče sa istinom i pronalaze najbizarnije moguće načine da od nje pobegnu što dalje. Kroz sukob njihovih ličnih verzija stvarnosti (od kojih nijedna nije sasvim tačna) upoznajemo najtamnije strane ljudske prirode na jedan drugačiji i veoma zabavan način.
Greg je mlad i perspektivan momak, rešen da se oženi Džini, ženom svojih snova. Njihova veza je pomalo napeta jer Džini ima prilično burnu biografiju i mnogo tajni. Greg odlučuje da sve nedoumice razjasni jednom za svagda tako što će bez Džininog znanja posetiti njene roditelje i upoznati se sa njima. Ono što će ga tamo sačekati – niko nije mogao da predvidi.

Posećenost predstavi je bila velika, a prisutni su bili oduševljeni komadom koji ih je zaintrigirao iako je napisan 1964. godine.
Komad “Upoznaj mog tatu” napisao je Alan Ejkborn, a adaptaciju i režiju potpisuje Staša Koprivica. U predstavi igraju Dragana Dabović, Andrija Daničić, Katarina Gojković i Andrej Šepetkovski. Scenografiju je osmislila Milica Stanković, a kostim Dara Mihajlović. Muziku za predstavu komponovala je Ana Joševski. Predstava je nastala u saradnji producentske kuće “Kako vam drago” sa Domom omladine i uz podršku gradskog Sekretarijata za kulturu i Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Glumica Katarina Gojković je rekla da je očekivala da će u Kosovskoj Mitrovici doživeti i smeh i aplauz ali i publiku koja neguje kulturu.

“Ova predstava je klasična engleska komedija koju igramo već tri godine i imali smo veliku odgovornost, želju, volju i ljubav da danas budemo sa vama iz hiljadu i jednog razloga a pre svega da pravimo neki bolji svet uz predstave”, dodala je Katarina Gojković.

“Ova predstava uvek doživi ovakve ovacije i smeh ali nam je ovde drugačiji osećaj, mislim da smo dali 120 posto od sebe”, rekao je Andrej Šepetkovski i dodao da kada igraju ovu predstavu interakcija sa publikom se uvek desi jer je pametno osmišljena komedija.

[flickr_set id=”72157690618771050″]

Слични садржај