Home ManifestacijeSvetosavska nedelja Svetosavska nedelja

Svetosavska nedelja

by admin

U okviru obeležavanja Svetog Save, Kulturni centar ”Dragica Žarković”  je danas otvorio izložbu ikona sa likovne kolonije ”Mladen Popović” u okviru Kulturnog stvaralaštva Srbije, u Medicinskoj školi ”Desa Tomić” u Kosovskoj Mitrovici. Održana je i prigodna beseda na temu prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save u kojoj su učestvovali ucenici i profesori ove škole.

 

”Svetosavska nedelja je nesto sto Kulturni centar ”Dragica Zarkovic” posvecuje veliku paznju  I ovog puta smo zelili da programom ukazemo cast I da se na taj nacin zahvalimo Medicinskoj skoli na dugogodisnjoj saradnji”, rekao je direktor Kulturnog centra Miodrag Radomirovic.

 

”Cestitam ucenicima, profesorima i svim gradjanima Kosovske Mitrovice  skolsku slavu, Sveti Sava je jedan od najznacajnijih istorijskih I prosvetiteljskih likova nase drzave i nadam se da cemo i u buducnosti na ovako dostojanstven nacin obelezavati  ovaj dan” ,zakljucio je Radomirovic.

 

Direktor Medicinske skole Vukomir Jovanovic izarazio je zadovoljstvo sto se Kulturni centar  odlucio da u ovoj skoli otvori izlozbu ikona I to bas povodom skolske slave Svetog Save.

 

”Ovo je nastavak nase bogate kulturne saradnje  koja je od ranije poznata I usmerena ka nasim ucenicima, jer sta bi skola  da nema kulture, jer mi nismo samo ti koji obrazujemo mi treba i da vaspitavamo mladu generaciju, a u tome nam najbolje moze pomoci Kulturni centar”, rekao je Jovanovic.

 

Program je svojom besedom  uprilicio  I profesor istorije Vladan Tomovic koji je sve prisutne uveo u zivot I delo najveceg srpskog prosvetitelja Svetog Save.

 

Nakon toga su svi prisutni uzivali  u recitaciji  “Prkosne pesme” Dobrice Eric, pesme ”Podviznice Savo, moli Boga za nas” i u prici o prvom srpskom prosvetitelju.

[flickr_set id=”72157675896313854″]

Слични садржај