Home Програми Sjajna “Santa Marija”

Sjajna “Santa Marija”

by admin

Film ”Santa Maria della Salute” u organizaciji Kulturnog centra Dragica Zarkovic sinoc je premijerno prikazan publici u Kosovskoj Mitrovici.
U prepunoj sali Mitrovackog dvora publika je imala priliku da uziva u filmu reditelja Zdravka Sotre u tri termina od 16, 18 i 20 casova.
Film prati zivot cuvenog srpskog pesnika Laze Kostica koji je imao pedeset godina kada se zaljubio u Lenku Dundjerski koja je tada imala devetnaest godina.
Film prati borbu za njihovu nemogucu ljubav, pracenu stihovima najlepse srpske ljubavne pesme ”Santa Maria della Salute”.
U filmu igra više od 160 glumaca, između ostalih Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Đurica, Nebojša Dugalić, Joakim Tasić, Nela Mihailović, Srđan Timarov, Miodrag Krstović, Aleksandar Berček, Svetlana Bojković, Nebojša Kundačina, Radoje Čupić, Milica Grujičić…
Film je sniman od 1. avgusta do 4. novembra u Veneciji, Somboru, Vršcu, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima, Beogradu, Cetinju, Baru, Kotoru, na više od 150 lokacija, a za potrebe filma napravljeno je oko 1.500 kostima.
Mitrovacka publika nije krila odusevljenje, to je iskazala dugim aplauzima kojima je dala podrsku radu Kulturnog centru ”Dragica Zarkovic” sa zeljom da u 2017. godini bude puno ovakvih kulturnih dogadjaja.
”Kulturni centar vodi racuna o onim sadrzajima koje ce da ponudi svom gradu, da uvek bude najbolje, a odziv publike pokazuje da ni sada nismo pogresili”, rekao je organizator kulturnih dogadjaja iz Kulturnog centra Dragica Zarkovic Nebojsa Ristovic.

”Ljudi su odusevljeni, film je izvanredan i verujem da nicije poverenje nece biti iznevereno kada je u pitanju ovaj film. Sto se tice planova za januar, u susret nam ide Sveti Sava tako da cemo imati saradnju sa skolama u vidu otvaranja izlozbe ikona sa dosadasnjih likovnih kolonija ”Mladen Popovic” u okviru Sabora kulturnog stvaralastva Srbije , a bice odrzana I prigodna beseda na temu prvog srpskog prosvetitelja u kojoj ce ucestvovati ucenici I profesori”, dodao je Ristovic.

Publika je iz sale izasla puna utisaka, film su doziveli vrlo emotivno tako da je na njihovim licima mogla da se vidi I po koja suza.

 

[flickr_set id=”72157675597283774″]

Слични садржај