Home ПрограмиКњижевни (РЕПОРТАЖА) Стогодишњица од рођења Васка Попе

(РЕПОРТАЖА) Стогодишњица од рођења Васка Попе

by admin

Стогодишњица од рођења Васка Попе, истинске песничке громаде, који је као ретко који српски песник, досегао са својом поезијом и светску репутацију, обележена је синоћ у Интерактивном мултимедијалном центру у Косовској Митровици.

Лик и дело Василија Васка Попе, песника и академика приближили су бројним посетиоцима овог књижевног догађаја Срђан Чеперковић, песник и дипл.библиотекар из Врњачке бање и Живорад Недељковић, један од најзначајнијих савремених српских песника из Краљева, овенчан бројним престижним књижевним наградама и признањима, а једно од најдражих му је свакако награда са именом Васка Попе.

У уметничком делу програма наступиле су младе и талентоване митровчанке и то: рецитаторка и беседник Јована Јокић, студент Правног факултета, која је надахнуто казивала Попине стихове посвећене Косовом пољу и Косову и Метохији, и Јасмина Николић, професор виолине, која је музицирањем на овом инструменту ,такође, одушевила све присутне. Покровитељ овог културног догађаја био је Привремени орган општине Косовска Митровица, а организатори Културни центар”Драгица Жарковић”, Градска библиотека “Вук Караџић” и Градски Музеј у Косовској Митровици.

Слични садржај