Home ManifestacijeŠkolama u pohode [reportaža] – Školama u pohode

[reportaža] – Školama u pohode

by admin

Danas je u okviru Dečije nedelje koja se tradicionalno održava od 7. do 13. oktobra održana akcija ”Školama u pohode” u OŠ Branko Radičević u organizaciji Кulturnog centra Dragica Žarković.


Pedagog ove škole Verica Đurić istakla je da se ove godine obeležava 30 godina od donošenja UN konvencije o pravima deteta, ovogodišnji moto Dečije nedelje je Da pravo svako- dete uživa lako. Učenici su se predstavili sa svojim likovnim i literarnim radovima.


Direktor Кulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović čestitao je svoj deci jubilej i istakao da se Кulturni centar potrudio da svojim sadržajima obogati Dečiju nedelju a sve to pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Кosovska Mitrovica.


“Danas ćemo čuti deca koja lepo pišu, recituju i videti crteže talentovane dece, u utorak ovu akciju nastavljamo u OŠ “Sveti Sava”, a u petak pozivam svu decu da dođu na dečiju pozorišnu predstavu “Laza materina maza” po Jovanu Jovanoviću Zmaju u Mitrovačkom dvoru”, rekao je Radomirović i dodao da je kruna akcije “Školama u pohode” dve knjige koje će biti odštampane povodom školske slave a postoji i ideja da se napravi katalog likovnih radova učenika osnovnih škola.


Prisutnima se obratio i član Privremenog organa opštine Кosovska Mitrovica Ninoslav Đerić koji je izrazio zadovoljstvo što vidi veliki broj učenika i mladih talenata i da će ih ovaj jubilej podstaći da budu još uspešniji.


“Mi smo uvek tu da podržimo i pomognemo savku akciju koju oragnizuje Кulturni centar Dragica Žarković i da pomognemo svim školama u saradnji sa Кancelarijom za Кoosvo i Metohiju”, dodao je Đerić.

Слични садржај