Home ПрограмиДрамски Reportaža sa predstave – POSLEDNJA ŠANSA

Reportaža sa predstave – POSLEDNJA ŠANSA

by admin

Kulturni centar “Dragica Žarković” sinoć je organizovao pozorišnu predstavu komediju “Poslednja šansa” FAVI teatra iz Beograda u glavnoj ulozi sa Suzanom Petričević. Predstava koju je do sada pogledalo preko 50 000 ljudi koja tri godine za redom obara sve rekorde gledanosti , inspiriše i vraća osmeh na lice publici a tako je bilo i sinoć u Mitrovačkom dvoru.

Predstava je odnela Zlatnu kolajnu Festivala pantomime i monodrame 2010, prvu nagradu 15. Festivala malih formi u Srpskom Sarajevu i prvu nagradu na 9. Međunarodnom festivalu “ZLATNI VITEZ” u Moskvi. Igrana je u Americi, Kanadi, Nemačkoj, Švajcarskoj, Engleskoj, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, kao i širom Srbije.

Suzana Petričević je izrazila veliko zadovoljstvo što je u Kosovskoj Mitrovici četvrti put rekavši da je ovo njena publika i da je poseban doživljaj biti na sceni Mitrovačkog dvora.

“Ova predstava je jedna velika istina o tome kako živimo i o posrnućima u koje su nas uveli jeftini programi i naša strahovita trka da preživimo”, izjavila je Suzana Petričević i dodala da joj se posebno svidela interakcija koju je imala sa publikom zaključivši da je svaki pozorišni gledalac potencijalni glumac jer neko ko voli pozorište on je svim srcem deo toga.

Direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović izrazio je zadovoljstvo što u ovako teškim vremenima dolaze glumci i predstave visokog umetničkog kvaliteta u Kosovsku Mitrovicu.

“Drago mi je da Kulturni centar nastavlja saradnju sa velikim umetnicima kada je u pitanju pozorišna scena, Suzana Petričević je četvrti put u Kosovskoj Mitrovici zahvaljujući Kulturnom centru i pokazala je svu raznovrsnost i raznolikost svog talenta, publika se u to uverila i večeras sa komedijom koja šalje jednu ozbiljnu poruku-kritiku opšteg društvenog života”, rekao je Radomirović koji je za naredni period najavio premijeru filma “Led”.

Nakon predstave nam se obratio i producent predstave Milutin Bata Karadžić koji se zahvalio Kulturnom centru na saradnji koja dugo traje i izrazio zadovoljstvo što je svaka njegova predtava imala dobar prijem kod mitrovačke publike.

“Kulturni centar Dragica Žarković čini vanzemaljske napore da podigne kulturu na viši nivo s obzirom da je ovde veoma teška situacija, zahvalio bi im se na naporima koje čine i poželeo bi im puno uspeha u daljem radu sa željom da istaraju u tome”, rekao je Karadžić i dodao da je ovo bilo fantastično veče s obzirom da postoji neka vrsta bojazni kada se sa predstavom dođe u novi grad.

 

[flickr_set id=”72157695246935275″]

Слични садржај