Home ПрограмиIzdavačka delatnost Promocija zbirke pesama Miodraga Radomirovića

Promocija zbirke pesama Miodraga Radomirovića

by admin

U sali motela BB  održana je promocija zbirke pesama “Nocas dok Ibar snu gleda u dlan” Miodraga Radomirovića, direktora Kulturnog centra “Dragica Žarković”. Radi se o umetniku koji je zastupljen u antologiji kosovsko-metohijskih pesnika, pisaca, zbornicima  Svetopoljski kamen, Vekovi iznikli iz korena  i  mnogim drugim časopisima  koji na pravi način čuvaju kulturno nasledje Kosova i Metohije.

“Nocas dok Ibar snu gleda u dlan” je 12. knjiga Miodraga Radomirovića, pored “Mesec iznad Vinogradske” ,” Marija, otvori vrata”, ” Pisma iz sklonista”, ” Kad slavuji plaču”, “Kod starog bunara” .

Promociji zbirke pesama prisustvovali su istaknuti pesnici i pisci koji su prisutnima recitovali stihove  pesama “Nocas”,” Slike proslosti”,  “Devojko mala”,” Vodenica”,” Fijaker ” i mnogih drugih iz zbirke ” Nocas dok Ibar snu gleda u dlan” . Pesma ”Deveta kora Hleba” mnogima je izazvala suze jer emotivno opisuje  zivot  rudara i njihovih porodica u Starom Trgu.

Knjiga predstavlja zivotno svedocanstvo ljudi koji su ziveli i radili u vremenu stare Mitrovice, a umetnik je to  docarao na sebi svojstven nacin.

Miodrag Radomirovic se  zahvalivsi  svojim prijateljima   istakavsi  da ove knjige ne bi bilo  da nije bilo njih.

”Ono sto radim, radim za ovaj grad, ovo je jos jedan poklon Kosovskoj Mitrovici. Moja namera je bila da glavni likovi ne budu ljudi, vec objekti  u kojima se vidi citav zivot svakog pojedinca u ovom gardu. Knjiga predstavlja spoj ljubavi, patriotizma, socijalne problematike, nacina na koji su stari Mitrovcani ziveli, a ziveli su razlicito, a ustvari isto kao sto  kaze jedna  pesma iz zbirke”, dodao je Radomirovic.

Prisutni su osim pesama  Nocas, Deveta kora hleba, Sorbona, Polet,Crveni autobus… uzivali u starogradskoj muzici koja ih je u potpunosti vratila u vreme stare dobre Mitrovice,sto je bilo svojevrsno  starogradsko vece  poezije i pesme.

 

[flickr_set id=”72157676231743542″]

Слични садржај