Home Истакнуто Пројекција домаћег филма “РУСКИ КОНЗУЛ” 17. априла у Митровачком двору

Пројекција домаћег филма “РУСКИ КОНЗУЛ” 17. априла у Митровачком двору

by admin

Културни центар „Драгица Жарковић”, под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица, приказује пројекцију домаћег филма „РУСКИ КОНЗУЛ”, у режији Мирослава Лекића, према истоименом роману Вука Драшковића. Филм ће бити приказан 17. априла 2024. године у просторијама Митровачког двора, са почетком од 19:30 часова.  

Радња се одвија 1970-их година, које се могу сматрати кључним тренуцима косовско – метохијске кризе, која ће дефинисати будући живот Срба и Албанаца на Косову и Метохији. Премијерно је приказан на затварању 52. међународног филмског фестивала ФЕСТ 3. марта 2024. године.

Главни јунак, српски доктор Илија Југовић по казни добија премештај у болницу у Призрену. Ту упознаје преофесора историје Љуба Божовића, самозваног Руског конзула, наизглед психијатријског пацијента који тврди да ће ,,Русија опет постати Русија, а Косово ће опет бити српско”. Против Божовића се окрећу локални албански моћници, сепаратисти. Они покушавају да иселе Божовића али у његову заштиту стаје доктор Југовић.

Продаја улазница по цени од 300 динара вршиће се на билетарници КЦ „Драгица Жарковић” (код црвеног солитера) 15.16. и 17. априла од 10 до 18 часова.

Слични садржај