Home ПрограмиФилмски Prikazan film – Na mlečnom putu

Prikazan film – Na mlečnom putu

by admin

Kulturni centar ”Dragica Žarković” sinoć je u Mitrovačkom dvoru organizovao projekciju filma ”Na mlečnom putu” reditelja Emira Kusturice. Film je prikazan u dva termina od 17 i 20 časova.

Film ”Na mlečnom putu” prati priču o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i svoje zemlje.

Film je imao svetsku premijeru na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji gde je osvojio nagradu publike ”Mladi zlatni lav”. Ovaj film je otvorio 45. Međunarodni filmski festival u Beogradu, van takmičarskog programa. Igraju Emir Kusturica, Monika Beluči, Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović..

Direktor Kulturnog centra ”Dragica Žarković” Miodrag Radomirović izrazio je zadovoljstvo što je građanima Kosovske Mitrovice, Zvečana ali i šire omogućio da pogledaju ovo sjajno filmsko ostvarenje samo dvadesetak dana nakon premijere u Beogradu i što nastavljaju tradiciju da sve premijere vrlo brzo stignu u naš grad.

”Prva projekcija je prošla izvanredno, druga je rasprodata, žao nam je što film ne može da se prikazuje dva dana zbog plana distributera, ali u svakom slučaju jedan lep kulturni događaj u našem gradu”, dodao je Radomirović.

Ispred Kulturnog centra ”Dragica Žarković” obratio se i organizator kulturnog programa Nebojša Ristović i najavio premijeru filma ”Biser Bojane” za 27. i 28. mart, ali i interesantno predavanje profesora Filozofskog fakulteta Miroslava Krstića na temu ”Adolescencija” koje će biti održano 23. marta od 19 časova u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Publika je nakon završetka filma izašla puna utisaka i sa komentarima da su oduševljeni filmskim ostvarenjem Emira Kusturice, posebno glumačkim veličinama koje se pojavljuju u filmu.

[flickr_set id=”72157681672216835″]

Слични садржај