Home ПрограмиАматерски ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „ПАХУЉА У ШАЛУ” (репортажа)

ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „ПАХУЉА У ШАЛУ” (репортажа)

by admin

Културни центар „Драгица Жарковић” у сарадњи са Основном школом „Свети Сава” Косовска Митровица, а под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица организовали су за најмлађе љубитеље позоришне уметности представу „Пахуља у шалу”.

Представа је рађена по тексту Снежане и Момира Драгићевића, у режији Јасне Данчетовић, професорке ОШ “Свети Сава”.

Пре самог почетка представе уручене су награде митровачким основцима за најбоље литерарне радове на тему „Писмо Деда Мразу”. Културни центар „Драгица Жарковић”, као организатор овог конкурса, доделио је девет награда креативним и даровитим малишанима, а заслужено прво место поделили су Игњатије Шавелић, Андреј Мићовић и Ленка Трпковић, која интерпретацијом своје песме Деда Мразу поручује да јој не треба лет у свемир, већ само мир.

Након уручених награда, ученици ОШ „Свети Сава” приредили су мноштво радости, живота и дечјег ускрснућа у машти која се игра. Тема радње овог драмолета је доживљавање прве пахуље у једно предзимско вече. Јунаци ове бајковите приче, поред пахуљице, нису само враголасти дечаци и девојчице, већ и неизбежни Снешко Белић, Снежна Краљица, један Лампион, Деда Мраз као и један шал који својом хладном нежношћу топло чува пахуљу у снежној ноћи.

Слични садржај