Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2015 Počeo trodnevni Sabor folklora

Počeo trodnevni Sabor folklora

by admin

Sinoć je defileom učesnika i revijalnim koncertom na ploči ispred Tehničke škole, počeo trodnevni Sabor folklora u okviru 21. Sabora kulturnog stvaralaštva.

Ove godine na Saboru folklora učestvuju KUD “Abrašević” iz Čačka, KUD “Lazarica” iz Kruševca, KUD “Đurđevdansko kolo” iz Podgorice, KUD “Ohriđanka” iz Ohrida, KUD “Železničar” iz Kraljeva, KUD “Mokra Gora” iz Zubinog Potoka, KUD “Hercegovina” iz Trebinja, KUD “Lazarica” iz Kruševca, KUD “Kopaonik” Leposavić, i KUD “Kosovski božur” iz Kosovske Mitrovice.

Priliku da svecano otvori ovogodišnji sabor imao je predsednik privremenog organa opštine Kosovske Mitrovice Aleksandar Spiric. On je rekao da svi moramo da se založimo da očuvamo naše običaje, ćirilicu, nošnju kao i igre sa prostora Kosova i Metohije.

Direktor kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović istakao je da ovaj Sabor ima veliki značaj, da povezuje čitav region i pokazuje svu raznolikost  koja spaja ljude.

Ovogodišnji Sabor završava se u nedelju, 21.juna takmičarskim programom kulturno umetničkih društava. Na završnoj večeri na koncertu održava se i revija nošnji, kao i izbor najlepše devojke Sabora. Organizator Sabora je Kulturni centar “Dragica Žarković”, pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica

 

[flickr_set id=”72157654415980670″]

Слични садржај