Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2016 Počeo je 22. Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije

Počeo je 22. Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije

by admin

Danas 13.06.2016. godine u 12 sati u sali Drustvene ishrane u Kosovskoj Mitrovici, poceo je 22. Sabor kulturnog stvaralastva Srbije u organizaciji Kulturnog centra “Dragica Zarkovic”.

Sabor je poceo otvaranjem likovne I vajarske kolonije “Mladen Popovic” u kojoj ucestvuju 16 umetnika sa nasih prostora,iz Centralne Srbije ali I regiona.

Najvecu kulturnu manifestaciju na nasim prostorima otvorio je direktor Kulturnog centra “Dragica Zarkovic” gospodin Miodrag Radomirovic istakavsi ovom prilikom da je ovo najznacajniji festival ove vrste u regionu, zahvalio se svim umetnicima koji su otvorili ovaj 22. Sabor kulturnih stvaralastva, kolektivu Kulturnog centra, ali I opstini Kosovska Mitrovici, kojoj su prema recima gospodina Radomirovica, opravdali ukazano poverenje.

Otvaranju 22. Sabora kulturnog stvaralastva Srbije koji ce trajati od 12-20 juna 2016. godine prisustvovao je I predsednik Privremenog organa Opstine Kosovska Mitrovica, gospodin Aleksandar Spiric, istakavsi  da ce ova nedelja biti u znaku stvaralastva, umetnosti, kreativnosti ucesnika kolonije, ali I dodao da su istrajnost I sloga najbitniji, I da ce primer jedinstva “biti iskazan na platnu”.

Pokrovitelj ove kulturne manifestacije je Privremeni organ Opstine Kosovska Mitrovica.

Vecina ucesnika nije prvi put u Kosovskoj Mitrovici I sa velikim zadovoljstvom govore o organizaciji 22. Sabora kulturnog stvaralastva Srbije, koji se vec  tradiocionalno odrzava u Kosovskoj Mitrovici, I rado se vracaju nasim  prostorima I ovom sjajnom kulturnom desavanju.

Nasoj ekipi sa terena su se obratili mnogobrojni ucesnici likovne I vajarske kolonije “Mladen Popovic”, a njihove izjave I celu atmosferu otvaranja mozete pogledati  u sutrasnjem jutarnjem programu  “Moj grad” od 9-10 casova.

 

[flickr_set id=”72157669751317985″]

 

 

 

You may also like

Leave a Comment