Home ПрограмиМузички Песнички караван” Сиђине играрије” одушевио митровачке ђаке прваке (ФОТО, ВИДЕО)

Песнички караван” Сиђине играрије” одушевио митровачке ђаке прваке (ФОТО, ВИДЕО)

by admin

Ученици од првог до четвртог разреда основних школа”Свети Сава” и “Бранко Радичевић” у Косовској Митровици испунили су салу митровачког двора и аплаузима, раздраганошћу и распеваношћу на најлепши начин дочекали учеснике Песничког каравана названог ” Сиђине играрије” који је предводио свестрани уметник из Прокупља Срђан Живковић Сиђа .

Ред стихова, ред музике, а уз све то непрекидна комуникација учесника каравана и наших најмлађих суграђана, учинили су ово подневно дружење изузетно успешним. Стихове су, поред надахнутог Сиђе, казивали Биљана Станојевић и Анита Пешић, песникиње из Ниша, Мома Драгићевић из Крушевца и косовско- метохијски песник Милоје Дончић.

Организатори данашњег програма у сали митровачког двора су били Културни центар”Драгица Жарковић” и Покрајински културни центар” Приштина – Лепосавић”, а покровитељи Привремени орган општине Косовска Митровица и Министарство културе и информисања Владе Републике Србије. Песнички караван ” Сиђине играрије” сутра наставља свој пут ка Зубином Потоку где ће у тамошњем Дому културе увеселити школарце Ибарског Колашина.

Слични садржај