Home Истакнуто Пенички сусрети “Александар Аца Деспотовић” и вечерашњи концерт Факултета уметности у “Митровачком двору”

Пенички сусрети “Александар Аца Деспотовић” и вечерашњи концерт Факултета уметности у “Митровачком двору”

by admin

У оквиру 29. „Митровачког фестивала културе” синоћ су са почетком у 19.00 часова одржани песнички сусрети „Александар Аца Деспотовић” у порти Храма Светог Димитрија у Косовској Митровици. 

На самом почетку испред организационог одбора фестивала, као домаћин, публици се обратио песник Милан Михајловић, отворивши ове песничке сусрете, кроз подсећање на Ацу Деспотовића као родоначелника поезије у нашем граду после Другог светског рата. Програм су употпунили Црквени хор „Бранислав Нушић”, гуслар Станко Аџић и сестре Уна и Нађа Милосављевић, док је Јована Јокић казивала стихове Аце Деспотовића.

Љубитељима песничке речи својим стиховима представили су се: Милан Михајловић,Слободан Милидраговић Шоле, Видак Масловарић, Наташа Радосављевић, Ненад Раденковић Јеро, Видосава Арсенијевић, Мајо Даниловић, Новица Соврлић, Невена Милосављевић, Благоје Ж. Поповић, др Ненад Милошевић, Сара Јекић и Немања Божовић и том приликом уручене су им захвалнице, док је Повеља за неизмеран допринос у очувању лика и дела Аце Деспотовића и неговање и афирмацију српске књижевне речи са Косова и Метохије додељена Слободану Милидраговићу Шолету, познатом митровачком песнику и пријатељу породице Деспотовић.

29. „ Митровачки фестивал културе” наставља се вечерашњим концертом Факултета уметности у „Митровачком двору”, са почетком у 20.00 часова. Студенти овог факултета извешће дела познатих светских композитора: Бородина, Дворжака, Корсакова, Крупинског и других, у жељи да ће публика уживати у њиховој интерпретацији 

Слични садржај