Home ManifestacijeMitrovdanske svečanosti Otvoren je prvi Mitrovdanski salon kulture

Otvoren je prvi Mitrovdanski salon kulture

by admin

U skladu sa programskom politikom i strategiom razvoja koja podrazumeva razvoj i afirmaciju kulture od amaterskih osnova do profesionalnih grana kao vodeća ustanova kulture u gradu Kulturni centar Dragica Zarković stalno radi na uvodjenju novih programa i maifestacija.Jedna od njih je o Mitrovdanski salon kulture koji ce se odrzati povodom obelezavanja gradske slave Mitrovdan od 15.10 do 15.11.2014. u sali Drustvene ishrane. Pokrovitelj je Privremeni organ OpstineKosovska Mitrovica kojoj se takodje zahvaljujemo na podrsci. Mitrovdanski salon kulture postaje tradiconalna manifestacija koju ce Kukturni centar razvijati narednih godina.Ovo je inace prvi put da se ovako sveobuhvatno obelezava gradska slava zahvaljujuci Kulturnom centru.

PLAKAT SLIKE

U sali drustvene ishrane u sredu je otvoren Mitrovdanski salon kulture. Direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović najavio je brojne sadržaje i istakao značaj strategije novih vidova kulturnih programa kojima ce ova ustanova obogatiti kulturni zivot u gradu. On se zahvalio Privremenom organu opstine Kosovska Mitrovica, koji je pokrovitelj, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, RMHK Trepca, Studentskom centru, i Pristinskom univerzitetu na pomoci i saradnji.
Zlata Radovanovic, koordinator za poslove Kancelarije za KiM je otvorila salon kulture, istakavsi njegov znacaj i znacaj Kulturnog centra i opredeljenost Kancelarije i Vlade Republike Srbije da pomaze ovakve znacajne kulturne manifestacije.Potom je odrzano veoma uspesno knjizevno vece kosmetskog pisca Ratka Popovica o kome su govorili prof dr . Golub Jasovic i pesnik Miomir Miki Jovanovic, a deo monodrame Mucenica Krstinja govorila je Majda Popovic. Otvorena je izlozba 64 umetnicka dela likovne kolonije Mladen Popovic, izlozba plakata i knjiga Kulturnog centra kao i izdanja casopisa Lestve.
Novi kulturni sadrzaj u okviru Mitrovdanskog salona je u utorak,21.10. knjizevno vece Zorana Vlaskovica i izloba Kosovska Mitrovica u oku fotografa i fotoreportera.

[flickr_set id=”72157648388421368″]

Слични садржај