Home Истакнуто Омаж Браниславу Банету Илићу и најава последњег дана Фестивала

Омаж Браниславу Банету Илићу и најава последњег дана Фестивала

by admin

Четвртог дана 29. „Митровачког фестивала културе” одржан је Омаж Браниславу Банету Илићу.

Било је то емотивно подсећање на лик и дело истакнутог сликара који је дао лични допринос афирмацији културе на овим просторима кроз слике у којима је дочаравао и оживљавао стару Митровицу, древни град Звечан и Косметске манастире.

Успомена на њега наставља да живи кроз многобројна уметничка дела која је за собом оставио и ова изложба је највећи споменик култури памћења, сећања и трајања. Организациони одбор 29. „Митровачког фестивала културе” одлучио је да постхумно додели Повељу за развој ликовне уметности и културног стваралаштва, коју је в.д. директора Културног центра Саша Вучић уручио члановима породице сликара и том приликом захвалио се свим посетиоцима и Привременом органу општине Косовска Митровица и председнику Ивану Запорожцу за помоћ и подршку у организацији овог догађаја. 

Субота 22. јун 2024. године, последњи дан Фестивала, резервисана је за затварање ликовне колоније „Младен Поповић” у Градском музеју са почетком у 17.00 часова и концерт културно – уметничких друштава, ревијалног карактера, у „Митровачком двору”, са почетком у 19.00 часова. Учествују: КУД „Косовски божур”, КУД „Ново брдо”, КУД „Абрашевић”, КУД „Копаоник” и КУД „Мокра Гора”.

Слични садржај