Home ПрограмиДрамски Oduševljenje monodramom “Milunka”

Oduševljenje monodramom “Milunka”

by admin

Juce je u Mitrovackom dvoru od 19 casova odrzana monodrama ”Milunka”. Komad je ispovest heroine srpskih oslobodilackih ratova Milunke Savic u interpretaciji glumice Jugoslovenskog dramskog pozorista-  Vesne Stankovic. Svi prisutni bili su odusevljeni ovom monodramom, puni utisaka, a neki nisu izdrzali da ne puste suzu.

Nasoj kameri obratila se glumica Vesna Stankovic, rekavsi da je prvi put u Mitrovici I da je neizmerno srecna sto je imala ovakvu divnu razmenu ljubavi.

”Ovde sam pred punom salom divnih ljudi koji su dosli da cuju pricu najvece srpske heroine, mislim cak I svetskih razmera, tako da sam ja ocarana,” rekla je Vesna Stankovic.

Na Vesnine reci nadovezao se I direktor Kulturnog centra ”Dragica Zarkovic”, koji je organizator ovog dogadjaja,  gospodin Miodrag Radomirovic I zahvalio se gospodji Vesni Stankovic za trud I velikom umetnickom poklonu Kosovskoj Mitrovici I ono sto je najbitnije mitrovackim djacima osnovnih I srednjih skola koji su prisustvovali samoj predstavi.

Gospodin Radomirovic, ovom prilikom najavio je aktivnosti koje planiraju u okviru  Kultirnog centra u narednom periodu, a to su konkurs koji je raspisan na temu ”Uskrsnja radost u mom domu”, gde ocekuju puno likovnih I literarnih radova ucenika. Nesto kasnije, zakazan je koncert vokalnog soliste RTS-a profesora Milosa Radovica koji ce obilovati starogradskom evergrin muzikom.Za pocetak maja, tacnije 12. maj najvljuju hit komediju ”Brakolomije” u kojoj glume Kalina Kovacevic, Aleksandar Sreckovic- Kubura, kao I mnogi drugi.

[flickr_set id=”72157664326996723″]

Слични садржај