Home ПрограмиPredavanja Održana tribina o deci i adolescentima

Održana tribina o deci i adolescentima

by admin

Sinoć je u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici održana tribina o deci i adolescentima. Predavanje je održao profesor Miroslav Krstić. Tribinu su organizovali Kulturni centar ”Dragica Žarković” i Filozofski fakultet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Miroslav Krstić je psihologiju završio u Nišu, specijalizirao medicinsku psuhologiju u Beogradu, a magistraturu i doktorske studije završio je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Iza sebe ima 40 godina kliničkog rada, bio je učesnik na više naučnih skupova, autor je i koatur više od 120 radova. Uređivao je puno tematskih međunarodnih zbornika i recenzent je više radova i monografija.

Svi prisutni su uživali u sjajnom predavanju profesora Krstića, pažljivo su slušali savete kako roditelji treba da se ponašaju prema deci i adolescentima, na šta posebno treba da obrate pažnju kako bi njihova deca odrasla u zdrave ličnosti. Istakao je i problem manjka ovakvih predavanja za širu masu, tačnije za ciljnu grupu-roditelje, zaključujući da se u svetu puno pažnje obraća na omladinu i starija lica.

  • Kulturni centar ”Dragica Žarković” za ovaj mesec priprema puno sadržaja, prvo što sledi je uskršnji program u okviru Uskršnje nedelje koji će biti održan u OŠ ”Sveti Sava” sa početkom u 12 i 30 minuta . U programu će učestvovati hor i recitatori OŠ ”Sveti Sava”, program će obuhvatiti i otvaranje izložbe literarnih i likovnih radova na temu ”Uskrs u mom srcu”.
  • U Mitrovačkom dvoru 19. aprila sa početkom u 19 časova biće odigrana komedija ”Škola za ljubavnike”. Uloge tumače: Milan Vasić, Jelena Rakočević Cekić, Milan Kalinić, Aleksandra Cucić, Bojan Stojčetović. O prodaji ulaznica bićete obavešteni narednih dana. Organizator je Kulturni centar ”Dragica Žarković” uz podršku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.
  • Za april Kulturni centar najavljuje i akciju ”Školama u pohode” kao i konkurs amaterske umetničke fotografije u saradnji sa Fakultetom umetnosti Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

[flickr_set id=”72157679086186054″]

Слични садржај