Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2018 Likovna kolonija “Mladen Popović” na šetalištu – 24. SABOR

Likovna kolonija “Mladen Popović” na šetalištu – 24. SABOR

by admin

U okviru 24. Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije koji se tradicionalno održava od 17. do 25. juna u Kosovskoj Mitrovici danas su učesnici likovne kolonije “Mladen Popović” stvarali na otvorenom na šetalištu. Ovom prilikom su mladi talenti imali priliku da uče od najistaknutijih slikara, a ujedno i zajedno sa njima učestvuju u stvaranju dela koji će biti prikazani na zatvaranju likovne kolonije “Mladen Popović”.
Miki Penkov iz Niša, umetnik koji je već 10 godina deo Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije, izrazio je zadovoljstvo što imaju priliku da stvaraju na otvorenom i što je organizovana dečija likovna kolonija.

“Veoma sam zahvalan Kulturnom centru što nas angažuje, iz godine u godinu se povećava broj umetnika i drago mi je da sva ta dela ostanu na Kosovu i Metohiji”, rekao je Penkov.

Novi učesnik likovne kolonije “Mladen Popović” je umetnica Bisenija Tereščenko iz Beograda, po prvi put u Kosovskoj Mitrovici, rekla je da je organizacija ove manifestacije na visokom nivou i da će se uvek odazvati njihovom pozivu.

“Oseća se interesovanje prolaznika, reakcije su spontane, oseća se neposredni mentalitet ljudi u Kosovskoj Mitrovici, organizatori su morali da kupe boje i blokove što me posebno raduje”, rekla je Bisenija Tereščenko.

Slikarka iz Zvečana Ivana Nikolić izjavila je da je sabor jedno od najlepših dešavanja u Kosovskoj Mitrovici u kom se čitav grad uključuje.
“Novina ove godine je dečija likovna kolonija to je nešto najlepše što je moglo da se desi, nadam se da će se izdvojiti vreme gde će umetnici raditi sa decom u vidu nekog javnog časa, ovom prilikom pozivam svu decu da nas posete, pitaju šta žele a mi smo tu da im izađemo u susret”, dodala je Ivana Nikolić.

Selektor likovne kolonije “Mladen Popović” profesor Tomislav Trifić je rekao da se ideja o stvaranju umetnika na otvorenom rodila prošle godine i pokazala kao odlična.

“Ja sam kao selektor već 12 godina uključen u organizaciju likovne kolonije od grafičkog dizajna pa sve do izbora učesnika koji već 10 godina dolaze ovde”, dodao je Trifić.

“Ovde na šetalištu je počela likovna kolonija na otvorenom i nešto potpuno novo što je sve nas obradovalo i unelo radost u čitav ovaj program je dečija likovna kolonija koju smo pokrenuli”, rekao je direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović i dodao da će građani imati prilike da pogledaju sutra uveče koncert Marinka i Marka Rokvića sa gostima, u četvrtak izložbu umetničke fotografije u galeriji Fakulteta umetnosti, književno veče “Aleksandar Aca Despotović” u petak, prvo revijalno veče i defile u subotu i takmičarsko veče folklora i defile u nedelju.

 

[flickr_set id=”72157692438754680″]

Слични садржај