Home Митровачки фестивал културе Мултижанровски концерт Снежане Берић, Оливера Њега и Николе Рацкова вечерас у Митровачком двору у 20 часова

Мултижанровски концерт Снежане Берић, Оливера Њега и Николе Рацкова вечерас у Митровачком двору у 20 часова

by admin

Конференција за медије поводом вечерашњег концерта музичког трија у саставу Снежане Берић (Екстра Нена), Оливера Њега и Николе Рацкова одржана је у просторијама Митровачког двора.

ВД директора Културног центра „Драгица Жарковић“ Милан Михајловић је истакао да је посебна част и задовољство да на овогодишњем фестивалу гостују истакнути уметници и пријатељи фестивала, који ће вечерашњи концерт оплеменити својим оригиналним извођењем.

„Посебна је част и задовољство да на 28. Митровачком фестивалу културе имамо овакве госте, као што су Снежана Берић, Оливер Њего и маестрални Никола Рацков, који ће вечерас оплеменити ово надахнуто вече оним чиме најбоље знају и умеју. Морам да кажем да ће се вероватно сви суграђани одазвати позиву, да испуне салу Митровачког двора и да сви заједно уживамо у концерту, који је како каже Никола Рацков, већ осуђен на успех“ рекао је Михајловић.

Михајловић је упутио речи захвалности Привременом органу општине Косовска Митровица као и председнику Александру Спирићу, који је како каже Михајловић, за кратко време дао ветар у леђа и омогућио реализацију овог фестивала.

„Културни центар „Драгица Жарковић“ има дугу традицију када је у питању ова манифестација, која се увек организује пред Видовдан, празник за који сви знамо колика је његова величина и вредност. Имали смо ликовне колоније, песничке сусрете, имаћемо и ревијални и такмичарски концерт културно-уметничких друштава до краја фестивала, али оно што јесте централна свечаност оваквог фестивала јесу свакако овакви гости и концерт у Митровачком двору, за који очекујемо да ће бити испуњена сва места. Они су наши осведочени пријатељи и долазе нам увек када их позовемо, али чини ми се да су нам сада најпотребнији и зато им неизмерно хвала“ рекао је он.

Михајловић је најавио да ће вечерашњи концерт имати специјалне госте, учеснике песничких сусрета „Александар Аца Деспотовић“ као и вокалну солисткињу Јелену Спирић.

Снежана Берић истакла је да је велико задовољство опет наступати у Косовској Митровици и позвала грађане да дођу и присуствују вечерашњем концерту.

„Велико је задовољство бити овде опет на фестивалу културе, а поготово уз вечне пријатеље, Николу Рацкова и Оливера Њега. Желела бих све вас да топло поздравим и надам се да ћете уживати у вечерашњем концерту“ рекла је Берић.

Она је додала да ће публика вечерас бити у прилици да чује најновије хитове са новог ЦД-а „Марионета“.

„Овога пута сам донела нешто ново, нови ЦД „Марионета“, који је познат по томе што га је радио руски композитор, а већину текстова сам писала ја, тако да ћемо вечерас да чујемо две песме, а мојим пријатељима ћу препустити поетизам друге врсте великих песника. Вечерас вам заједно поклањамо прелепе ноте, од класичне музике до џеза и даћемо све од себе да то буде прелепо вече“ навела је Берић.

Истакнути оперски певач Оливер Њего је подсетио на смрт вољене колегинице Мериме Његомир, која је протеклих година заједно наступала са познатим триом.

„Не могу да се отмем утиску да смо овај простор делили заједно са нашим чланом а то је Мерима Његомир, које више нема. Ми ћемо вечерас покушати да се сетимо и ње, певаћемо оно што смо делили са њом, биће нам недостатак у дуетима, а њој нека Бог подари Рајско насеље. Ми даље идемо кроз живот, доста стамено и са доста љубави и позитивне енергије, када долази позив са Косова и Метохије. Када нас год неко позове са Косова ми се радо одазовемо и надам се да ћемо вечерас у пуном тоналном сјају одговорити“ рекао је Њего.

Пијаниста Никола Рацков истакао да је да вечерашњу публику очекује широка лепеза разних музичких жанрова, од опере до афроамеричког џеза.

„Успомена на нашу колегиницу Мериму Његомир живи и ми ћемо већ у повратку у понедељак направити традиционални концерт „Видовданска руковет“ у почаст Мерими Његомир и оснивању њене фондације за стимулацију младог нараштаја вокалне и инструменталне народне музике. Ово што ћемо вечерас у извести, то је наша визит карта а ови људи су мајстори жанрова, од опера, руских романси, до афроамеричког џеза“ рекао је Рацков.

Концерт ће бити одржан у Митровачком двору са почетком у 20 часова.

Улаз је слободан.

извор: Радио Митровица север

Слични садржај