Home ПрограмиКњижевни Književo veče poznatog novinara, pisca i scenariste Vanje Bulić

Književo veče poznatog novinara, pisca i scenariste Vanje Bulić

by admin

U ponedeljak u sali mitrovackog dvora, u organizaciji Kulturnog centra ”Dragica Zarkovic”, odrzano je knjizevo vece poznatog novinara, pisca i scenariste Vanje Bulic.

Ispred Kulturnog centra ”Dragica Zarkovic”, prisutne je pozdravio direktor Kulturnog centra Miodrag Radomirovic, zahvalio se Vanji Bulic na dolasku I procitao najvaznije detalje iz njegove biografije.

Vanja Bulic je citav svoj radni vek proveo kao novinar u pisanim i elektronskim medijima. Za televiziju je odradio vise od 2500 jednocasovnih emisija, scenarista je tri serije –”Jugovici”, ”Javlja mi se iz dubine duse” I  ”Drugo stanje”.

Medju nagradama dobijenim za spisateljski rad izdvajaju se Zlatni beocug za trajni doprinus kulturi Beograda, kao i tri godisnja priznanja Zlatni hit liber za najtrazenije knjige u knjizarama I bibliotekama Srbije (2012,2013,2015 godina).

Mitrovackoj publici Bulic je predstavio svoje romane u tolikoj meri da ih zainteresuje da ih procitaju, ali  ne i previse da otkrije.

Publika je te  veceri mogla da cuje kako izgleda put nastajanja jedne knjige , sa svim anegdotama koje su neizostavan detalj .

Vanja Bulic je predstavio svoje mnogobrojne knjige ”Oko otoka”, ”Sole”, ”Devedesete”, ”Dosije Bogorodica”, ”Teslina posiljka”, ”Muskarac u izvesnim godinama”, i mnoge druge.

Govorio je o svojoj poslednjoj knjizi ”Viza za nebo” rekavsi da ova knjiga nema kraj iz razloga sto priprema nastavak, a radnja ce biti smestena na Kosovu.

Publika je knjizevno vece  ispratila aplauzom, a nakon toga su svi prisutni imali priliku da kupe knjige poznatog pisca.

[flickr_set id=”72157680545509296″]

 

Слични садржај