Home ПрограмиКњижевни КЊИЖЕВНО-МУЗИЧКО ВЕЧЕ ДЕЈАНА ЦУКИЋА У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

КЊИЖЕВНО-МУЗИЧКО ВЕЧЕ ДЕЈАНА ЦУКИЋА У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

by admin

Књижевно-музичко вече Дејана Цукића одржано је синоћ у Косовској Митровици, у организацији Културног центра „Драгица Жарковић”, под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица.

Дејан Цукић, јавности најпознатији као рок музичар, најпре се осврнуо на своје музичке почетке, а затим је говорио о томе да је упоредо са музичком градио и каријеру новинара и публицисте, посвећеног откривању занимљивости из рок историје, истакавши да му је велику помоћ и подршку пружио Петар Пеца Поповић.

Многобројна публика имала је прилику да чује детаље и анегдоте у вези са преводима биографија светских музичких звезда, попут: Битлса, Елвиса Преслија, Џимија Хендрикса, Елтона Џона и других. Љубав и страст према музици навеле су га да уради преводе за петнаестак, како истиче аутор, потпуно различитих књига.

Вече је употпуњено извођењем музичких нумера светски познатих извођача. Такође, уз пратњу Ринато бенда из Косовске Митровице, публику је подсетио на неке од својих хитова из импресивне музичке каријере. Било је то надахнуто књижевно- музичко вече које је окупило бројне поклонике рок и музичке културе уопште, по чему је, Косовска Митровица и препознатљива, не само у Србији, већ и много шире.

Слични садржај