Home ПрограмиКњижевни КЊИГА „МОРАЧКИ ЈАСНОВИДАЦ” ПРОМОВИСАНА И У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

КЊИГА „МОРАЧКИ ЈАСНОВИДАЦ” ПРОМОВИСАНА И У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

by admin

Промоција књиге „Морачки јасновидац” аутора Перице Ђаковића одржана је синоћ у Косовској Митровици, у црквеној сали храма Светог Великомученика Димитрија, у организацији Културног центра „Драгица Жарковић”, под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица.


Перица Ђаковић, дугогодишњи новинар из Херцег Новог, четири деценије новинарства овековечио је књигом која је инспирисана интервијуима са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем.


Аутор је истакао да је академик Матија Бећковић кумовао наслову књиге. На сахрани митрополита Амфилохија за њега је рекао да је Морачки јасновидац, а да су то одлучила небеса.

Говорећи о томе како је дошло до идеје да се објави оваква књига, Перица Ђаковић каже да је донео одлуку да то буду разговори са неким чија ниједна реч никада није била сувишна и свака је имала тежину и беспрекорно одређено место. Његове тековине од немерљивог су значаја за очување српског идентитета у читавом региону, да је он вратио народ у цркву, а цркву је довео у народ.


Публика је имала прилику да кроз излагање књижевника Будимира Дубака, који је написао предговор књизи, и речи протојереја ставрофора Милије Арсовића евоцира успомене на блаженопочившег митрополита Амфилохија, у чијем су срцу Косово и Метохија заузимали посебно место.

Слични садржај