Home ПрограмиМузички Јадранка Јовановић приредила јединствени музички доживљај

Јадранка Јовановић приредила јединствени музички доживљај

by admin

Културни центар „Драгица Жарковић” под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица угостио је српску оперску примадону Јадранку Јовановић, која је приредила јединствени музички доживљај и добила велики број овација за извођење оперских арија.

Јадранка Јовановић годинама је синоним вокалне уметности у Србији. Њена међународна каријера започела је у миланској „Скали”, а гостовала је на оперским сценама Италије, Француске, Шпаније, Бразила, Мексика, Јапана, Португалије, Ирске и Енглеске.

Пуна духовне лепоте која сама исијава из ње, и све што је на њеном срцу, она је кроз велико давање изнела публици и заједно са гостима, сопраном Невеном Ђоковић и пијанистом Миливојем Вељићем провела нас кроз најпопуларнију оперску литературу.

Уз максималну посвећеност на сцени дочарали су моћ музике на најбољи начин. Њихова музика је фасцинантна, лековита и води у светове позитиве.

Поред многобројних наступа на светским оперским сценама Јадранка је са истим жаром наступила и у нашем граду и са великом жељом и љубављу дошла до свих срца многобројне публике. Кроз промоцију класичне музике и културног наслеђа истакла је жељу да се култура врати у своје домове – домове културе.

Слични садржај