Home ПрограмиДрамски Изведена представа „Бедеми ћирилице”

Изведена представа „Бедеми ћирилице”

by admin

Културни центар „Драгица Жарковић” организовао је представу „Бедеми ћирилице”. Представа је едукативног карактера, намењена ученицима виших разреда основних и средњих школа.

Представа је изведена у два термина, а глумци Предраг Јовановић и Александар Јеленић, по тексту Владимира Ђорђевића и режији коју потписује Милић Јовановић овим извођењем дали су допринос неговању културних тековина и на занимљив начин приближили ученицима настанак писма.

„Бедеми ћирилице” говоре о животу и раду браће Ћирила и Методија, о њиховој борби и људској драми на путу ка писмености. Ово је песма али и плач о градњи бедема, на којима је узрасло писмо које вековима напаја наше постојање.

Глумачка екипа исказала је задовољство због гостовања у нашем граду и додала да публика увек прима ову представу на један леп начин, без обзира на узраст. На овај начин омогућили су ученицима митровачких основних и средњих школа да прошире стечено знање о Светој браћи из Солуна, да науче на који начин се чува традиција и упознају праве вредности.

Представа је организована под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица.

Слични садржај