Home Manifestacije Izložba ikona povodom gradske slave Mitrovdan

Izložba ikona povodom gradske slave Mitrovdan

by admin

Povodom gradske slave Mitrovdan Kulturni centar  “Dragica Zarkovic” je u osnovnim skolama “Sveti Sava” I “Branko Radicevic “ organizovao izlozbu ikona sa Sabora kulturnog stvaralastva Srbije.

Tom prilikom su u holu skola postavljene ikone koje ce ucenici profesori , ali I gradjani Kosovske Mitrovice biti u prilici da vide svakog dana do 31. Novembra . Na otvaranju izlozbe direktor Kulturnog centra Miodrag Radomirovic je istakao da je tema ove izlozbe Mitrovdan I da je Kulturni centar ovom postavkom na neki nacin dao deci priliku da uz pomoc svojih nastavnika I profesora saznaju nesto vise o svojoj kulturi , istori I tradiciji .

On je naglasio da Kulturni centar ovim zapocinje jedan novi program , a to je putujuca izlozba jer ovi vredni umetnicki radovi su plod likovne kolonije Mladen Popovic I da su oni odlucili da ove slike ne budu vise u depoima vec da ih izlazu u holovima skola , fakulteta I ustanovima u nasom gradu .

Direktor Osnovne skole “Svet Sava” Milorad Jovanovic zahvalio se direktoru kulturnog centra rekavsi I da ce ucenici over skole zajedno sa ucenicima iz skole “Branko Radicevic”, u petak izvesti zajednicku predstavu koja je posvecena Mitrovdanu .

Direktor osnovne skole “Branko Radicevic” Ivan Zaparozac istakao je da u je cast I zadovoljstvo sto je ova izlozba oraganizovana u ovoj skoli , naglasivsi da ce sem ucenika ove slike u holu skole moci d avide I gradjani svakog dana do 17 casova.  Izlozba ikona ce trajati do 31. Novembra .

 

[flickr_set id=”72157660110206109″]

Слични садржај