Home ПрограмиАматерски Izložba i proglašenje pobednika likovnog konkursa

Izložba i proglašenje pobednika likovnog konkursa

by admin

Данас у подне отворена је изложба аматерских уметничких фотографија у галерији Факултета уметности у Косовској Митровици. Организатор изложбе је Културни центар “Драгица Жарковић” у сарадњи са Факултетом уметности у Косовској Митровици. Овом изложбом је почео 25. Сабор културног стваралаштва Србије. Осим отварања изложбе проглашени су и победници ликовног конкурса који је до недавно био отворен. На конкурс се пријавило 62 кандидата а пристигло је преко 200 фотографија. Изложбу је отворио директор Културног центра “Драгица Жарковић” Миодраг Радомировић који се овом приликом захвалио свим учесницима, а победницима је честитао.

“Добродошли на отварање изложбе радова у оквиру конкурса за уметничку фотографију који су заједно организовали Културни центар и Факултет уметности, у оквиру програма 25. Сабора културног стваралаштва Србије и јубилеја, 45 година од првог сабора”, рекао је приликом отварања изложбе Радомировић.

Присутнима се обратила и професорка Естер Милентијевић која је рекла да је ово трећа година за редом како заједно са Културним центром раде на овом пројекту.

“Ове године сам посебно изненађена зато што је велики број аутора учествовао на конкурсу, у галерији је изложен само по један рад од сваког аутора јер због велике заинтересованости нисмо могли да изложимо све фотографије”, рекла је професорка Милентијевић.
Трочлана комисија, коју су чинили организатор културног програма у окивиру Културног центра Небојша Ристовић и професори на Факултету уметности Естер Милентијевић и Тамара Пешић, је одабрала најбоље фотографије на овом конкурсу.

Треће место освојио је Лазар Николић, друго Филип Карамарковић и прво место Ивица Лукић.

Победницима је диплому и новчане награде у износу од 5.000, 10.000 и 15.000 динара свечано уручио Небојша Ристовић који је честитао победницима и свима се захвалио на учествовању.

Филип Карамарковић који је освојио друго место на конкурсу истакао је да први пут учествује на једном оваквом конкурсу, додао је да обожава природу тако да је и ова фотографија била у том маниру, настала је пре две године, а у питању је предео Копаоника који гледа ка Косову и Метохији.

Више слике погледајте на нашем Фејсбук профилу –> ОВДЕ

Слични садржај