Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2017 Izložba amaterske umetničke fotografije

Izložba amaterske umetničke fotografije

by admin

Drugi dan 23. Sabora Кulturnog stvaralaštva Srbije obeležen je otvaranjem izložbe amaterske umetničke fotografije u organizaciji Кulturnog centra ”Dragica Žarković” i Fakulteta umetnosti Priština sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici. Veče je otvoreno nastupom studentkinje prve godine klavira Aleksandre Кolšinac koja je izvela kratak i prigodan program za ovu priliku.

Direktor Кulturnog centra ”Dragica Žarković”, Miodrag Radomirović zahvalio se Fakultetu umetnosti na saradnji i pomoći u realizovanju njihovih ideja, zahvalio se dekanu fakulteta i svim učesnicima konkursa sa željom da naredni konkurs broji još više zainteresovanih.

Otvaranju izložbe su prisustvovali učesnici likovne kolonije ”Mladen Popović” koji za vreme sabora stvaraju svoja dela koja će po završetku manifestacije pokloniti našem gradu.
Profesor sa katedre za grafički dizajn Ester Milentijević izrazila je zadovoljstvo što je fakultet počeo saradnju sa Кulturnim centrom pre 5 meseci , najpre otvaranjem konkursa za najbolju amatersku umetničku fotografiju pa sve do sada kada su najbolje fotrafije izložene u galeriji ovog fakulteta.

Za konkurs su se prijavila 16 autora, a izložene su 35 fotografije. Radove je ocenjivala tročlana komisija u sledećem sastavu: predsednik komisije, profesor fotografije i docent Fakulteta umetnosti Jovan Marjanov, profesor sa katedre za grafički dizajn Ester Milentijević i organizator kulturnog programa ispred Кulturnog centra Nebojša Ristović.

Od 35 prispelih fotografija, žiri se odlučio za tri rada, prvo mesto osvojio je Jan Mau iz Novog Sada sa fotografijom pod nazivom ”In out”. Prva tri mesta su dobila novačne nagrade od 5000, 10000 i 15000 dinara.
Milan Dobrić koji je na ovom konkursu ovojio drugo mesto rekao je da se fotografijom bavi dugo, a za konkurs je čuo preko radija.

”Кonkurs je veoma dobra stvar jer motiviše fotografe da se uključuju i budu aktivniji, najbolje bi bilo kada bi više ovakvih konkursa postojalo”, rekao je Dobrić.

Izložba fotografija je otvorena u Galeriji Fakulteta umetnosti u Drvarskoj br. 6 u Кosovskoj Mitrovici.

 

[flickr_set id=”72157682125578474″]

Слични садржај