Home ManifestacijeUskršnje svečanosti [FOTO] “Vaskršnje jutro” – 2018

[FOTO] “Vaskršnje jutro” – 2018

by admin

U okviru konkursa “Vaskršnje jutro” u osnovnoj školi Sveti Sava u Kosovskoj Mitrovici dodeljene nagrade mališanima za najlepši literarni i likovni rad i najlepše jaje povodom Vaskršnjih praznika.

Organizatori konkursa su Kulturni centar “Dragica Žarković”, Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge uz podršku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, a učestvovali su učenici osnovnih škola “Sveti Sava” i “Branko Radičević” i mališani predškolske ustanove “Danica Jaramaz”.

Direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković”, Miodrag Radomirović rekao je da su oni za ovu godinu pripremili konkurs na temu “Uskršnja radost u mom domu” i da je pristiglo oko stotinak litarnih radova poezije i proze.

“Zahvalio bih se učenicima, vaspitačima i učiteljima na velikom trudu,Kulturni centar je za najbolje pripremio i skromne novčane nagrade”, rekao je Radomirović.

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge je tradicionalno organizovala konkurs za najlepši likovni rad i najlepše jaje sa motivima Vaskrsa.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković je rekao da su radovi ocenjeni od kompetentnih ljudi, profesora umetnosti , njihovih članova i prijatelja, poželeo je svima srećan Vaskrs u nadi da će se i naredne godine mališani prijaviti u ovolikom broju.
U kategoriji od prvog do četvrtog razreda, za najbolji literarni rad treće mesto pripalo je Anđi Spalević učenici OŠ Branko Radičević, drugo mesto zauzeo je Damjan Petrović iz OŠ Sveti Sava, a najbolji plasman odnosno prvo mesto pripalo je Danici Đurić učenici OŠ Branko Radičević.

Treće mesto za najbolji literarni rad od petog do osmog razreda pripalo je Mileni Veličković iz OŠ Sveti Sava, drugo mesto u istoj kategoriji osvojio je Aleksandar Kasalović iz OŠ Branko Radičević, nagrada za najbolji literani rad odnosno prvo mesto zauzela je Sara Pavlović učenica prvog razreda OŠ Sveti Sava.

Na konkursu za najlepše ofarbano jaje, u kategoriji predškolski uzrast, treće mesto osvojila je Tirza Pothov, drugo mesto pripalo je Vitomiru Mrkiću, dok je prvo mesto za najlepše ofarbano jaje osvojio Vukašin Radovanović. Specijalnu nagradu u istoj kategoriji osvojila je Ksenija Stanković.

Na konkursu za najlepši likovni rad sa motivima Vaskrsa u kategoriji starijeg uzrasta treće mesto osvojila je Dafina Kobrc, drugo mesto je zauzeo Lazar Vićentijević, prvo mesto Vukašin Vlažić.
Na istom konkursu, u kategoriji mlađih uzrasta treće mesto osvojila je Milica Rakićević, drugo mesto osvojila je Staša Dančetović i nagradu za najbolji likovni rad odnosno prvo mesto zauzela je Nikolina Prodanović.

 

[flickr_set id=”72157693789751631″]

Слични садржај