Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2016 [FOTO] Likovna i vajarska kolonija “Mladen Popović” – 22. SABOR

[FOTO] Likovna i vajarska kolonija “Mladen Popović” – 22. SABOR

by admin

U okviru 22. Sabora kulturnog stvaralastva Srbije, 19.06.2016. godine u podne u sali Drustvene ishrane u Kosovskoj Mitrovici, je zatvorena likovna I vajarska kolonija “Mladen Popovic”, a ujedno I otvorena izlozba slika svih umetnika koji su u proteklih sedam dana stvarali u okviru likovne I vajarske kolonije “Mladen Popovic”.
Istaknuti likovni umetnici sa prostora Kosova I Metohije, iz Centralne Srbije I regiona stvarali su svoja dela u protekilh sedam dana, a ovom prilikom su I prezentovali svoja ostvarenja.
Direktor Kulturnog centra Dragica Zarkovic, Miodrag Radomirovic je istakao da su umetnici ove kolonije uneli pozitivnu energiju I poseban duh sa mnogo radosti, ljubavi, prijateljstva I bratstva I na taj nacin je istakao znacaj ucesca svih umetnika likovne I vajarske kolonije “Mladen Popovic”.On se ovom prilikom zahvalio Privremenom organu Opstine Kosovska Mitrovica, sto su izdvojili finansijska sredstva I podrzali najveci Vidovdanski festival u Kosovskoj Mitrovici.
Istaknuti pesnik, pripovedac, slikar Todor Zivaljevic Velicki koji je rodom iz Peci, a trenutno zivi u Podgorici, zakljucio je da Mitrovica treba da se dici I ponosi blagom koje je stvoreno na ovoj koloniji, ali I pohvalio 22. Sabor kulturnog stvaralastva Srbije, istakavsi tom prilikom da sabor ima dugu tradiciju.
19-og juna 2016. godine sa pocetkom u 19:30 h, bice odrzan defile ucesnika sabora, a nakon toga u 20:30 h na platou kod Tehnicke skole u Kosovskoj Mitrovici, bice odrzan takmicarski program, kao I revija nosnji iz razlicitih krajeva.
Na saboru folklora nastupice KUD “Kosovski božur” Kosovska Mitrovica koji su otvorili proslo vece sabora folklore, KUD “Đurđevdansko kolo” iz Podgorice, KUD “Priboj FAP” iz Priboja koji su prvi put na prostorima Kosova I Metohije, KUD “Panče Pešev” iz Kumanova , KUD “Voždovac” iz Beograda, KUD “Lazarica” iz Kruševca, KUD “Železničar” iz Kraljeva.
Manifestacija se dalje seli u plesnu salu Doma kulture u Zvecanu, od 22 sata, bice odrzana proslava koja ce okupiti sve ucesnike sabora, ali ce biti odrzano I proglasenje najboljeg kulturno umetnickog drustva, najlepsa nosnja ali I najlepsa devojka ovogodisnjeg sabora.
Za sam kraj 22. Sabora kulturnog stvaralastva Srbije, 20.06.2016. godine sa pocetkom od 20 sati na platou kod Tehnicke skole, bice odrzan koncert Zvezda Granda-Petar Mitic, Tijana Milentijevic, Slobodan Djurkovic Sloba I Trokadero bend, gost koncerta bice Milan Simic.

 

[flickr_set id=”72157669524232142″]

Слични садржај