Home Репортаже [foto] Legenda o Kolovratu – Reportaža

[foto] Legenda o Kolovratu – Reportaža

by admin

Sinoć u dva termina od 18 i 20 časova u Mitrovačkom dvoru prikazan je ruski istorijski akcioni film “Legenda o Kolovratu”. Organizator je Kulturni centar “Dragica Žarković” u okviru meseca ruskog filma a uz podršku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Ovo je priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti, ali i o istinskim herojima. Radnja filma odigrava se u 13. veku kada su mongolske ratne horde i njihov vođa Batu kan kontrolisali veći deo sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu. Ipak, njihove planove kvari mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom.

Posetioci su bili oduševljeni filmom, a s obzirom da je u Kulturnom centru mesec ruskog filma, željno iščekuju i ostale filmove koji će se naći na reperotaru.

Direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković”, Miodrag Radomirović je izrazio veliko zadovoljstvo što su Mitrovčani imali priliku da pogledaju ovo rusko filmsko ostvarenje s obzirom da ovaj film preti da postane najgledaniji ruski film. Za naredni period je najavio film “Ana Karenjina”, ali i nekoliko filmova sa ovogodišnjeg FEST-a, pripremaju crtane filmove za najmlađu generaciju, prvi koji će biti prikazan je “Hrabri vitez Strenk”.

“Bioskop je počeo da radi, publiku u narednom periodu očekuje puno filmova, pozorišnih predstava i još puno programa koje će organizovati Kulturni centar”, rekao je Radomirović.

Organizator kulturnog programa u okviru Kulturnog centra Nebojša Ristović za naredni period je najavio predstavu “Upoznajte mog tatu” sa Draganom Dabović, Katarinom Gojković, dve tribine, jedna sa Borislavom Čelikovićem “Koreni”, zatim program “Školama u pohode”, krunu njihovog rada “Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije” i još puno aktivniosti.

 

[flickr_set id=”72157689838680400″]

Слични садржај