Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2016 [FOTO] -Defile i revijalni koncert KUD-ova 22. Sabora

[FOTO] -Defile i revijalni koncert KUD-ova 22. Sabora

by admin

U okviru 22. Sabora kulturnog stvaralastva Srbije koji se odrzava u Kosovskoj Mitrovici, veceras je odrzan defile ucesnika sabora folklora, koji se zasnivao na  setnji kulturno-folklornih ansambla glavnom ulicom Kralja Petra Prvog.

Nakon toga su kulturno-umetnicka drustva, nastupila na platou kod Tehnicke skole u Kosovskoj Mitrovici.

Revijalni koncert je otvorio direktor Kulturnog centra “Dragica Zarkovic” , gospodin Miodrag Radomirovic I tom prilikom je pozdravio I zahvalio se svim kulturno-folklornim ansamblima na ucescu  I ukazanom poverenju I ove godine, svim pesnicima u okviru 22. Pesnickih susreta “Aleksandar Aca Despotovic”, likovnim stvaraocima likovne I vajarske kolonije “Mladen Popovic”, ali I Privremenom organu Opstine Kosovska Mitrovica.

Na saboru folklora veceras su nastupili KUD “Kosovski božur” Kosovska Mitrovica koji su otvorili ovo vece, KUD “Đurđevdansko kolo” iz Podgorice,   KUD  “Priboj FAP” iz Priboja koji su prvi put na prostorima Kosova I Metohije, KUD “Panče Pešev” iz Kumanova , KUD “Voždovac” iz Beograda, KUD “Lazarica” iz Kruševca, KUD “Železničar” iz Kraljeva.

U okviru 22. Sabora kulturnog stvaralastva Srbije, sutra 19.06.2016. godine sa pocetkom u 12 sati u Sali Drustvene ishrane u Kosovskoj Mitrovici, bice zatvorena izlozba likovne I vajarske kolonije “Mladen Popovic”, kada ce slikari izloziti svoje radove I prezentovati svoja dela koja su stvarali u zadnjih sedam dana.

U nedelju 19.06.2016. godine sa pocetkom u 20 sati na platou kod Tehnicke skole u Kosovskoj Mitrovici, bice odrzan takmicarski program, revija nosnji, nakon toga u Sali Mitrovackog dvora bice odrzana proslava koja ce okupiti sve ucesnike sabora, ali ce biti odrzano I proglasenje najboljeg kulturno umetnickog drustva, najlepsa nosnja ali I najlepsa devojka ovogodisnjeg sabora.

Za sam kraj 22. Sabora kulturnog stvaralastva Srbije, 20.06.2016. godine sa pocetkom od 20 sati na platou kod Tehnicke skole, bice odrzan koncert Zvezda Granda-Petar Mitic, Tijana Milentijevic, Slobodan Djurkovic Sloba I Trokadero bend, gost koncerta bice Milan Simic.

 

[flickr_set id=”72157669442133661″]

Слични садржај