Home ПрограмиДрамски [FOTO] Aska i Vuk

[FOTO] Aska i Vuk

by admin

Danas je u Mitrovačkom dvoru u organizaciji Kulturnog centra ”Dragica Žarković” uz podršku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica odigrana predstava za decu “Aska i vuk”. Mališani iz OŠ ”Sveti Sava” i ”Branko Radičević” imali su priliku da uživaju u sadržaju Kulturnog centra koji je isključivo bio namenjen njima. Mališani OŠ ”Branko Radičević” su predstavu pogledali u 11 ćasova, a nakon toga su njihovi vršnjaci iz OŠ ”Sveti Sava” uživali u svakom delu predstave.

Nemanja Janičić, glumac koji u ovoj predstavi glumi lovca rekao je da su utisci fantastični uvek kada igra na našim prostorima, bilo da dolazi sa dečijim ili večernjim predstavama.

“Mitrovačka publika je sjajna, pre svega negovana kao da se ovde održavaju repertoarske predstave svakoga dana, kao da imate tri pozorišta, vidi se da se ljudi iz Kulturnog centra zaista trude, ne znam kojim sredstvima ali se vidi da rade na negovanju publike”, rekao je Janičić.

Direktor Kultunog centra” Dragica Žarković” Miodrag Radomirović se zahvalio osnovnim školama na organizaciji, rekavši da je Kulturni centar kao ustanova u obavezi da vrlo profesionalno realizuje svoje aktivnosti, ali i da pažljivo bira programe, nezaobilazeći ni mlađu ni stariju publiku.
“Dečije predstave su nešto o čemu Kulturni centar posebno vodi računa, a tako će biti i u narednom periodu, tako da nam je izuzetno drago što je današnja predstava uspešna”, rekao je Radomirović.

Organizator kulturnog programa Nebojša Ristović za naredni period najavio je najveću kulturnu manifestaciju u našem gradu 23. Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije koji će biti održan sredinom juna, zatim humanitarno veče sa bardom glumačkog stvaralaštva Petrom Božovićem, konkurs za najbolju amatersku fotografiju koji je aktuelan, ali i aktivnost koja bi trebala postati tradicija a tiče se očuvanja kulturne baštine i mnogo drugih aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu.

Učiteljica Suzana Bogdanović izarazila je zadovoljstvo i zahvalnost Kulturnom centru što sve češće organizuje sadržaje namenjene najmlađoj populaciji.

“Ono što mališani ponesu kući posle predstave je nesto veličanstveno, mi ćemo sigurno sada još pričati o Aski i vuku na časovima i ovo je ono što treba da proprati naše obrazovanje”, dodala je Bogadanović.

 

 

 

[flickr_set id=”72157680548177374″]

Слични садржај