Home Репортаже Film SLUGA – reportaža

Film SLUGA – reportaža

by admin

U okviru svog programa rada za 2020. godinu Кulturni centar “Dragica Žarković” je 22. i 23.01.2020. od 19,30 prikazao premijeru filma „SLUGA“ u glavnoj ulozi sa Milošem Bikovićem u sali Mitrovačkog dvora. Pokrovitelj je Privremeni organ opštine Кosovska Mitrovica.


Rođen u bogataškoj porodici, mladi Grigorij, „Griša“, (Miloš Biković) je toliko ušuškan u svom lagodnom životu da misli da je „iznad zakona“. Кada ode predaleko u svojim ispadima i biva suočen sa zatvorskom kaznom, njegov otac preduzima radikalne mere.


Uz pomoć starog prijatelja, psihologa, otac smišlja plan da rehabilituje svog neposlušnog sina. Griša upada u izrežiranu saobraćajnu nezgodu, a kada dođe sebi, biće 1860. godina, a on će se naći na velikom seoskom imanju, kao obični sluga bez veza i bez primjesa života kakav je do tada živio.
Oba dana u oba termina sala Mitrovačkog dvora je bila puna, nakon projekcija publika je bila puna utisaka a ono što je najbitnije prema njihovim rečima je da film nosi snažnu pouku.


Direktor Кulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović istakao je da su oni kao oranizatori prezadovoljni jer baš ovaj film pokazuje da kulturni centar ima svoju publiku.


“Naš program za 2020, godinu je obilan kulturnim događajima, a građani će već sutra moći da uživaju u osnovnim školama “Sveti Sava” i “Branko Radičević” gde ćemo promovisati sedmu zbirku literarnih radova i prvi katalog likovnih radova učenika osnovnih škola”, istakao je Radomirović.

Za februar mesec je najavio tribinu povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, filmske projekcije, pozorišne predstave, muzički programi, književne večeri i još mnogo toga.

Слични садржај