Home Репортаже Film – Šavovi [reportaža]

Film – Šavovi [reportaža]

by admin

U Mitrovačkom dvoru u dva termina održana je projekcija filma ”Šavovi” u organozaciji Кulturnog centra ”Dragica Žaraković”. Šavovi, priča sa elementima trilera i melodrame, bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica koje su godinama, a po svedočenjima stotina roditelja, proglašavane umrlim, a zapravo prodavane na usvajanje. Scenario je inspirisan svedočanstvom krojačice iz Beograda, koja već skoro dve decenije traga za svojim „umrlim sinom”. Ona se bori protiv bolničke administracije i lekara, policije, sudova i opštinskih funkcionera kako bi dobila ispravnu umrlicu koja bi pružila dokaz gde joj je dete sahranjeno. Nepunih dvadeset godina kasnije, ona veruje da je pronašla svog sina u naselju u predgrađu Beograda.

Obe projekcije filma su ispraćene velikom posećenošću, film je bio napet i neizvestan do samog kraja. Niko iz publike nije ostao ravnodušan na ovu priča a kod mnogih su se mogle videti suze na licu.

Direktor Кulturnog centra ”Dragica Žarković” Miodrag Radomirović istakao je da su oni kao organizatori zadovoljni, puna sala u oba termina je dokazala da imaju poverenje kada je publika u pitanju, a posebno tesnu saradnju sa svim ustanovama u ovom gradu.

”U aprilu ćemo organizovati dosta programa koji će se ticati dece u tom smislu imamo u planu jednu dečiju predstavu i film, Uskršnji konkurs, očekujemo i predstavu ”Noć Bogova”, a ono što publiku najviše interesuje jeste film ”Balkanska međa” čija je premijera u Кosovskoj Mitrovici planirana za početak aprila”, istakao je Radomirović.

Слични садржај