Home Репортаже Дигитално насиље – репортажа

Дигитално насиље – репортажа

by admin

Културни центар „Драгица Жарковић”, под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица, организовао је предавање на тему: Дигитално насиље.

Емина Бековић и Сандра Бакић, едукатори из Министарства информисања и телекомуникација, уз директну препоруку и подршку Министарства просвете су путем интерактивне презентације објасниле који су најбољи начини превенције дигиталног насиља.

У Митровачком двору предавање је организовано најпре за ученике ОШ „Свети Сава” и ОШ „Бранко Радичевић”, а у вечерњим часовима предавању су присуствовали сви заинтересовани родитељи.

Ово предавање је од великог значаја посебно у времену када дигитална револуција напредује. Едукатори су кроз примере из свакодневног живота и давања одговора на питања имали за циљ да подигну свест да поред оних бенефита које дигиталне технологије пружају ипак постоји низ опасности, низ злоупотреба и да целокупно друштво треба да ради на томе да створи безбедан интернет за све, посебно за децу.

Дигитални свет може да буде јако интересантан, користан и едукативан, али како свака медаља има две стране и у овом случају постоји она негативна. Вршњачко насиље, уцењивање, претње од стране непознатих особа, злоупотреба фотографија, зависност од видео игара само су неки од изазова са којима се деца могу сусрести на интернету. Да би се спречила та негативна страна едукатори упућују на разговор са децом још у најранијем узрасту јер у том периоду деца могу бити вешта али не и дигитално писмена. С тога се посебан акценат ставља на едукацију родитеља, а све у циљу да би се деци обезбедила сигурна и боља будућност.

Слични садржај