Home ПрограмиКњижевни Да, то су били дани – репортажа

Да, то су били дани – репортажа

by admin

Културни центар „Драгица Жарковић” под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица организовао је музичко поетски кабаре „Да, то су били дани” чији су актери глумачки двојац Небојша Дугалић и Борис Пинговић, прваци драме Народног позоришта, уз кастањете, даире, бубњеве и вокалну пратњу Нине Ћосић и неизбежну бас гитару Војислава Савића.

Они су кроз колажну структуру и два и по сата програма приредили вредан садржај наше поезије и музике, који су за сва времена. Била је то прича о временима које смо наследили и прича која у овом времену представља то наслеђе на неки нов, свеж начин.

Пливањем и лутањем кроз различите жанрове направили су концепт кабареа, у коме су ослушнули све сродности потпуно различитих музичких жанрова, обраде изворних песама, рокен рола, блуза, попа и представили се као колекционари најбољих музичких домета.

Пинговић и Дугалић кроз сталну интерактивност са публиком ослушкују њихове сугестије, јер су се песме, а и поезија уопште, кроз време мењале па тако и они мењају и верзије овог кабареа. Управо та неистоветност код сваког новог извођења доприноси динамици и чини да њихово дружење са публиком траје пуних осамнаест година, а резултат тог трајања су сва попуњена места у сали Митровачког двора, где се публика могла подсетити лепих и добрих ствари из периода када су то заиста били „бољи дани него данас”.

Слични садржај