Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2018 24. Sabor – takmičarski koncert i proglašenje pobednika

24. Sabor – takmičarski koncert i proglašenje pobednika

by admin

24. Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije koji se tradicionalno održava u Kosovskoj Mitrovici završen je u nedelju 24. juna takmičarskim koncertom na Trgu kneza Lazara.

Nastupila su pet kulturno-umetničkih društava: ”Đurđevdansko kolo” iz Podgorice, ”Radost” sa Voždovca, ”Hercegovina” – Petrovo polje iz Trebinja, ”Prvi Partizan” iz Užica, ”Panče Pešev” iz Kumanova i “Horo“iz Sofije.

Takmičarskom programu prethodio je defile ulicom Kralja Petra I, kao i najlepša narodna kola koja su se vila oko spomenika knezu Lazaru.
Prvo mesto osvojilo je KUD ”Panče Pešev” iz Kumanova, drugo KUD ”Prvi Partizan” iz Užica i treće mesto zauzelo je KUD ”Đurđevdansko kolo” iz Podgorice.

Stručni žiri je proglasio pobednike sabora u sledećim kategorijama: nagradu za najbolju koreografiju – KUD ”Horo” iz Sofije, najbolji scenski nastup – KUD ”Radost” sa Voždovca, najbolji orkestar – KUD ”Panče Pešev” iz Kumanova, najlepši kostim – KUD ”Hercegovina” – Petrovo polje iz Trebinja i najlepša kosovska devojka – Teodora Čolović KUD ”Metohija” iz Goraždevca.

Direktor Kulturnog centra ”Dragica Žarković” Miodrag Radomirović zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji sabora i čestitao pobednicima.

Organizator 24. Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije je Kulturni centar ”Dragica Žarković” pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

 

[flickr_set id=”72157695315007272″]

Слични садржај