Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2018 24. Sabor – Pesnički susreti

24. Sabor – Pesnički susreti

by admin

U okviru 24. Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije koji se tradicionalno svake godine održava u Kosovskoj Mitrovici od 17. do 25. juna u petak 22. juna održani su pesnički susreti ”Aleksandar Aca Despotović” u okviru kojih je promovisan zbornik radova sa prošlogodišnjih susreta. Književno veče je otvorio direktor Kulturnog centra ”Dragica Žarković” Miodrag Radomirović koji je pozdravio sve prisutne i dodao da će na književnoj večeri biti promovisan zbornik sa prošlogodišnjih susreta ”Sveta zemlja”.

Književnoj večeri prisustvovao je i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksanadar Spirić kome je uručena zahvalnica Književnog društva Kosova i Metohije za doprinos u razvoju kulture i pisane reči.

”Posle par godina u kontinuitetu Kulturni centar sećanje na Aleksandra Acu Despotovića oživljava kroz ove peničke susrete to dodatno iziskuje da je Kosovska Mitrovica grad koji se voli i mi težimo tome da cenimo ono što je najvrednije”, dodao je Spirić.

Ovogodišnje peničke susrete vodio je slikar i penik iz Podgorice Todor Živaljević, a novi pesnici ove godine su Spomenka Petrović iz Pančeva, Ljiljana Bralović iz Gornjeg Milanovca i Petar Šinpingkarovski iz Struge .

Pored pesnika koji su kazivaali stihove svojih pesama, književnoj večeri prisustvovali su i učesnici likovne kolonije ”Mladen Popović” koji za vreme trajanja sabora stvaraju umetnička dela koja će pokloniti našem gradu i predstavnici kulturno-folklornih ansambala.

Pesnici koji su učestvovali na pesničkim susretima ”Aleksandar Aca Despotović” su Ilijana Ilić iz Kovina, Milan Mihajlović iz Kosovske Mitrovice, Ljiljana Bralović iz Gornjeg Milanovca, Stojan Jamina iz Beograda, Petar Šinpingkarovski iz Struge, Milena Marković iz Gornjeg Milanovca, Todor Živaljević iz Podgorice, Rada Gava iz Bele Crkve, Veselin Vujović Vivet iz Podgorice, Vinka Perišić iz Herceg Novog, Spomenka Petrović iz Pančeva, Vidosava Arsenijević iz Kosovske Mitrovice, Nenad Radenković Jero iz Zvečana, Novica Sovrlić i Lara Dorin iz Obrenovca.

 

[flickr_set id=”72157668567367617″]

Слични садржај