Home ManifestacijeSabor kulturnog stvaralaštva SrbijeSabor - 2018 24. Sabor – Izložba amaterske umetničke fotografije

24. Sabor – Izložba amaterske umetničke fotografije

by admin

U četvrtak 21. juna sa početkom u 19 sati u galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici otvorena je izložba amaterske umetničke fotografije.

Drugu godinu za redom Kulturni centar ”Dragica Žarković” u saradnji sa Fakultetom umetnosti u Kosovskoj Mitrovici raspisao je konkurs za amatersku umetničku fotografiju, prijavilo se 13 kandidata čije su fotografije izložene u galeriji Fakulteta umetnosti.
Fotografije je ocenjivala tročlana komisija u sastavu profesorke Aleksandre Arvanitidis, organizatora kulturnog programa ispred Kulturnog centra ”Dragica Žarković” i profesorke Ester Milentijević, koja je izabrala troje najboljih.

Direktor Kulturnog centra ”Dragica Žarković” Miodrag Radomirović se zahvalio fakultetu na saradnji i na tome što su uspeli da građanima daju priliku da vide visoku umetnost.

”Naša ideja da krenemo sa konkursom umetničke fotografije je uspela i mi cenimo stručnost fakulteta koja je doprinela kvalitetu života građana Kosovske Mitrovice”, dodao je Radomirović.

Profesorka Ester Milentijević se zahvalila Kulturnom centru na uspešnoj saradnji i zaključila da je ovogodišnja izložba uspešnija od prošlogodišnje.

Prvo mesto i novčanu nagradu od 15.000 dinara osvojila je Ivana Lukić, drugo mesto 10.000 dinara Milan Kabašić i treće mesto 5.000 dinara Nebojša Ilić.

Ova izložba organizovana je u okviru 24. Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije koji se održava od 17. do 25. juna u Kosovskoj Mitrovici, a već sutra uveče biće održani pesnički susreti ”Aleksanadar Aca Despotović” u restoranu Mreža.

 

[flickr_set id=”72157668566927077″]

Слични садржај